Medlemsudtalelse: Jeremy

Hvem er du?

Mit navn er Jeremy Newton, jeg er 58 år gammel. Til daglig arbejder jeg som pædagog hos Odder Kommune hvor jeg arbejder i specialområdet med psykiatri som hjemmevejleder og mentor. Jeg bevæger mig rundt i byen, er ude i folks hjem og kører fra sted til sted. 

Hvorfor begyndte du hos CF Varmeværket?

Første gang jeg talte med Tine, ringede jeg fordi jeg havde fået en lidt dårlig ryg og min fysioterapeut sagde, at det var godt med yoga til ryggen. Jeg snakkede i telefon med Tine i Februar 2018, men det var først i April 2018 jeg tog kontakt til Tine igen. Jeg havde nemlig været ved lægen den April, hvor jeg havde fået at vide, at mit blodtryk var for højt. Også på arbejdet havde der siddet nogle damer fra Hjerteforeningen, som havde målt mit blodtryk til at være for højt. Desuden havde min optiker fortalt, at hun kunne se på mine små blodkar i øjnene, at blodtrykket muligvis var for højt. 

Det var herefter jeg tog til lægen. Han bekræftede straks mit forhøjede blodtryk. 

Jeg fik samtidigt lavet et sundhedscheck og blev oplyst om, at mit kolesteroltal også var vildt højt.

Jeg fik et valg: Det var enten at begynde på medicin eller også var det at ændre min livsstil med kost og motion. Lægen fortalte at jeg stadig kunne nå at omvende dette. 

Jeg havde stadig Tines telefon nummer og besluttede mig for at ringe til hende og spørge om jeg kunne komme på et hold. Jeg ringede til hende og vi aftalte at jeg kunne komme på hendes hold onsdag aften kl. 19.00. 

Samtidigt begyndte jeg at lave lidt ekstra ting ved siden af træningen i CF Varmeværket. Jeg downloadede en app til at tracke min løbetræning, jeg spiste fornuftigt og startede faktisk med kun at træne en gang om ugen i CF Varmeværket, da jeg var nervøs for at begynde på andre hold. Men Tine blev ved med at sige til mig: “Det kan du sagtens, Jeremy!”.

Efter at være blevet overtalt af Tine, begyndte jeg både at træne mandag, onsdag og lørdag. De hold jeg er på nu er WOD, Fundamentals og TeamWOD. De hold ligger på nogle gode tidspunkter for mig. 

Hvad nyder du ved træningen? 

Det jeg nyder allermest er det sociale. Det bliver lagt meget vægt på det sociale hernede og det kan jeg rigtig godt lide. Her i Varmeværket hilser man ordentligt på hinanden og det er motiverende under træningen, fordi man kender folk lidt ekstra godt hernede og fordi man snakker sammen. Man går ikke bare i sin egen verden. 

Træningen er meget varieret. Når jeg har gået i andre fitness centre, så kommer man med sine høretelefoner, sætter sig på en maskine og det har været alt for kedeligt for mig. Her er jeg motiveret  pga. hvor socialt her er og den rare stemning. Jeg kan godt lide de små lege vi laver på holdene og at trænerne sørger for at gøre det sjovt og finder på en masse godt til os at lave. 

Jeg var meget overrasket over, at Tine kunne huske alles navne! Jeg tænkte om der var en som sad et hemmeligt sted og fortalte Tine i en øresnegl hvad navnene på medlemmerne var! Men det var der ikke. Det er bare sådan det er her. 

Man bliver derfor taget godt imod og man føler sig som en stor familie. Man forpligter sig og tager sig af hinanden. Og så slutter man timen af med en knuckle eller en high five, når der selvfølgelig ikke er corona. Og så har vi altid navnerunde inden timen begynder. Det er lidt kikset, men alligevel virker det, fordi man lærer hinanden og kende. 

Hvad har træningen ændret ved dit liv? 

Træningen har først og fremmest gjort, at jeg har tabt mig 10 kg.

Mit blodtryk er normalt. 

Mit kolesteroltal er blevet normalt

Jeg har mere energi. Jeg bliver ikke nemt forpustet mere. Det har givet mig mere livskvalitet at træne her. Ang. vægten, så begyndte jeg ikke for at tabe mig! Men når jeg kan tabe mig så meget, så må jeg have været overvægtig.

Min kone siger sågar at jeg er holdt op med at snorke! Og jeg tror også jeg sover bedre, selvom jeg aldrig har haft problemer med søvn. Jeg kan gå ud og danse uden at blive forpustet. 

Ser du dig selv som medlem hos Varmeværket om 1 år? 

Det gør jeg! 

Jo jo, nu har jeg tabt mig og er i okay form, så nu er udfordringen at blive ved. Jeg vil ikke tabe mig mere, så udfordringen er at finde ud af hvordan jeg skal spise nu.

Jeg glæder mig jo til julefrokost med Varmeværket og jeg vil gerne lære at lave T2B, jeg vil gerne blive ved og lære nogle flere ting. Det er ikke for at blive super stærk jeg træner i CF Varmeværket, men det er sjovt og jeg nyder samværet. 

Hvad er dit bedste råd til nye medlemmer?

Jeg har ikke noget råd udover: Gør det! Det er sjovt at gå her.

Jeg fortæller folk, at de skal komme og være med, fordi det er sjovt at gå her. Det er rart! Og det er det der er essentielt for mig. Det handler slet ikke om at det er hårdt eller om at få store muskler, men det er de relationer og det samvær man får hernede. Jeg kunne stå derhjemme og lave alt det her og spare 379 kr. om måneden, men det ville ikke være det samme! Jeg ville slet ikke gøre det.